nieuws

RTV Oost van start met regiocomedy

Cheers Bar
Cheers Bar
Na de succesvolle regionale dramaserie Van Jonge Leu en Oale Groond gaat RTV Oost nu een ‘regiocomedy’ op het scherm brengen.
De regionale omroep heeft daarover deze week overeenstemming bereikt met productiebedrijf Bing Film & TV Producties. In het najaar starten de opnamen voor een serie van zestig afleveringen van elk vijftien minuten. Werktitel van de nieuwe serie is ‘Grote Markt 30’. Het huisnummer 30 verwijst naar het nieuwe kanaalnummer waar TV Oost vanaf 1 oktober a.s. te vinden is in het digitale pakket van kabelmaatschappij Ziggo. De nieuwe serie zal vanaf begin 2012 op werkdagen te zien zijn bij TV Oost. Bij succes zullen meer afleveringen worden gemaakt.

Nu al grote belangstelling

Volgens RTV Oost directeur Henny Everts zijn alle betrokken partijen razend enthousiast over de nieuwe serie. Ook is er volgens hem nu al grote belangstelling vanuit het bedrijfsleven. ‘Na het succes van ‘Van Jonge Leu’ hebben we een tijd nagedacht over een nieuwe dramaserie. We hebben uiteindelijk gekozen voor comedy, want in deze soms sombere tijden willen we de mensen graag elke dag een kwartiertje laten lachen. En hoe kun je dat nou beter bereiken dan in een regionale variant, die dicht bij de mensen staat’, aldus Everts.

Productie in handen van ervaren team

Jan Albert de Weerd van Bing Film & TV Producties wordt de regisseur van de regiocomedy. Zijn zakenpartner Ingmar Menning is producent en regisseur Johan Nijenhuis treedt op als adviseur. De laatste twee waren ook nauw betrokken bij ‘Van Jonge Leu en Oale Groond’. Het scenario zal worden geschreven door Ger Apeldoorn, bekend van comedyseries als ‘Het zonnetje in huis’ en ‘Sam Sam’. Acteur en theatermaker Laurens ten Den, cabaretier André Manuel en presentator en acteur Bert Eeftink gaan zorg dragen voor het regionale karakter van de teksten.

Audities in het najaar

‘Grote Markt 30’ wordt een soort Overijsselse variant van de beroemde comedyserie ‘Cheers’, die zich afspeelt in een café. De rol van kroegbaas zal worden vertolkt door Laus Steenbeeke, bekend van ‘Het Klokhuis’ en 't Schaep met de 5 pooten’. Andere rollen worden vertolkt door Jan Riesewijk en Evelien Harberink, bekend als ‘Mans’ en ‘Patricia’ uit ‘Van Jonge Leu’. Wie de overige acteurs worden, is op dit moment nog niet bekend. Volgens Henny Everts wordt er nog nagedacht over de manier waarop de audities plaats kunnen vinden: ‘Wellicht wordt daar nog een tv-programma omheen gezet’. De opnamen gaan waarschijnlijk eind oktober of begin november van start en zullen plaatsvinden in de hoofdstudio van RTV Oost in Hengelo. Om dit mogelijk te maken, zal het dagelijkse live programma ‘En Dan Nog Even Dit’ tijdelijk verhuizen naar de foyer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.