nieuws

Adriaanse: 'Johan Cruijff Schaal zeker een prijs'

Trainer Co Adriaanse van FC Twente vindt de Johan Cruijff Schaal zeker een 'echte' prijs die FC Twente kan winnen. 'De nadruk ligt op plaatsen voor de volgende ronde Champions League, maar ook op het winnen van een prijs. Dat vind ik net zo belangrijk als die andere wedstrijden', aldus de oefenmeester tegen RTV Oost.
Adriaanse kan in Amsterdam niet beschikken over Nacer Chadli en Denny Landzaat. De trainer verwacht dat Bryan Ruiz en Willem Janssen wel kunnen spelen. Hoe lang beide spelers kunnen spelen is nog onduidelijk. Emir Barjami raakte vrijdag tijdens de training geblesseerd en het is niet zeker of hij mee kan doen. Ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Vaslui keert Dwight Tiendalli weer terug in de selectie.
Bij Ajax ontbreken Jan Vertonghen, Bruno Silva en Maarten Stekelenburg. De eerste twee spelers zijn geblesseerd; de doelman vertrekt waarschijnlijk spoedig naar AS Roma. Kenneth Vermeer zal het doel verdedigen bij de Amsterdammers.
FC Twente speelt zaterdag 'thuis' en mag daarom in het rode thuisshirt spelen. De ploeg zit echter niet in de kleedkamer van Ajax en neemt ook plaats op de bank van de gasten in de ArenA. Er zitten zaterdag ongeveer 2500 fans van Twente in het stadion en bij winst wordt de schaal uitgereikt door Eddy Achterberg.
Het duel in de Amsterdam ArenA begint zaterdag om 20.00 uur en is te beluisteren op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.