nieuws

FC Twente - AZ mogelijk in Grolsch Veste

Grolsch Veste
Grolsch Veste
FC Twente heeft de hoop nog niet opgegeven dat het volgende week zaterdag het eerste thuisduel tegen AZ in het eigen stadion kan afwerken. Door het ingestorte tribunedak viel ook een deel van de stadionverlichting uit. Dat maakt het spelen van avondwedstrijden onmogelijk.
“Dat probleem is nu opgelost”, meldde een persvoorlichter woensdag. Het is nog niet bekend wanneer de ingestorte constructie is opgeruimd. Vrijdag hoopt FC Twente meer te weten.
Zo'n twintig bouwvakkers zijn bezig met het opruimen van de ravage. Dat gebeurt met grote voorzichtigheid. Bovendien worden van alle constructiedelen foto's gemaakt, die mogelijk als bewijsstuk dienen bij het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval, waarbij begin juli twee bouwvakkers om het leven kwamen.
Een deel van het stadion is nog steeds plaats delict. Pas als dit gebied wordt vrijgegeven is het mogelijk om te voetballen. “In dat geval zullen we ook moeten bekijken hoeveel mensen we in het stadion toelaten. Als er duidelijkheid is, zullen we dat zo snel mogelijk met onze supporters communiceren”, aldus de voorlichter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.