nieuws

FC Twente - AZ in De Grolsch Veste

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste
FC Twente speelt het eerste thuisduel volgende week toch in de eigen Grolsch Veste. De herstelwerkzaamheden in het nieuwe deel van het stadion, dat begin juli instortte, zijn daarvoor ver genoeg gevorderd. Tegen AZ kunnen in elk geval 20.000 supporters plaatsnemen in het stadion.
De eerste ring op Oostzijde van het stadion wordt nog onderzocht. Als blijkt dat die ring ook veilig is dan kunnen nog eens vierduizend supporters plaatsnemen in het stadion. Door het ingestorte tribunedak, waarbij twee bouwvakkers om het leven kwamen, viel ook een deel van de stadionverlichting uit. Dat maakte het spelen van avondwedstrijden onmogelijk. Dat probleem is nu opgelost. Een deel van het stadion blijft nog afgesloten. Op 29 oktober hoopt FC Twente de uitbouw te hebben afgerond. De U-vorm moet geopend worden in de wedstrijd tegen PSV.

Ook het duel met Benfica in de voorronde van de Champions League wordt in De Grolsch Veste gespeeld. Het is nog niet bekend wat er met de fans gebeurt die niet kunnen plaatsnemen in het stadion. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.