nieuws

FC Twente wint nipt van NAC Breda

FC Twente heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen nipt gewonnen. Spits Marc Janko wist als enige speler van het veld te scoren.
De eerste tien minuten van de wedstrijd waren voor de thuisploeg. Daarna nam FC Twente het initiatief over. Jongeling Steven Berghuis kreeg na een kwartier spelen een enorme kans om de score te openen, maar hij schoot de bal over. Ook Luuk de Jong was dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot eindigde op de lat.
De Enschedeërs kwamen na bijna een half uur spelen op voorsprong. Peter Wisgerhof werd door Jordy Buijs onderuit gehaald, waardoor scheidsrechter Makkelie een penalty gaf. Deze werd benut door Janko.
De tweede helft speelde FC Twente minder goed dan voor rust. Het was daarom lang wachten op een grote kans voor de ploeg van trainer Co Adriaanse. Deze kwam pas tien minuten voor tijd, maar invallerLandzaat schoot een voorzet van Berghuis veel te zacht in. In de slotfase van de wedstrijdkwamen de Tukkers nog enkele keren goed weg, want de thuisploeg kreeg via invaller Schalk mogelijkheden.

NAC Breda - FC Twente 0-1

0-1 Janko (27)
Arbiter:  Makkelie
Geel: Tiendalli, Janssen
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Koenders, Luijckx, Buijs (Bayram/86), Schilder, Bonevacia, Gorter, Gudelj (Kolk/68), Jozefzoon (Schalk/68), Amoah, Lurling.
FC Twente: Boschker, Cornelisse, Wisgerhof, Bengtsson, Tiendalli, Brama, De Jong, Janssen, Ruiz (Landzaat/76) Janko (Bajrami/66), Berghuis (John/84).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.