nieuws

Sweet Seventies: 19 t/m 25 september

Van maandag 19 tot en met zondag 25 september 2011 staat Radio Oost weer in het teken van de Sweet Seventies. De hele week worden de leukste platen uit de jaren '70 gedraaid, waaronder veel verzoekjes van luisteraars.
Gedurende de 'Sweet Seventies' gaan de programma's van Radio Oost terug naar het decennium van wijde pijpen, autoloze zondagen en twee verloren WK-finales. Naast veel muziek zijn er gesprekjes met prominente mensen uit de 70's en terugblikken op de belangrijkste nieuws- en sportgebeurtenissen uit die tijd. Verder wordt elke dag de 'Snipperhit Quiz' gespeeld, met als hoofdprijs een 4-daags arrangement in Antwerpen met als hoogtepunt VIP-kaarten voor het concert van Status Quo! Presentatrice Marisa Heutink zal in Goeiemorgen Overijssel dagelijks een ander 70's outfit dragen, beschikbaar gesteld door Carnavalsland Borne. Presentator Marcel Spijkerman zal in Goeiemiddag Overijssel elke dag een prominente gast uit de jaren '70 in de studio ontvangen. In Afslag Oost kookt Hans van Wieren elke dag een ander typisch jaren 70 gerecht. De recepten van de gerechten vind je hier.

Stem op je favoriete plaat!

Wat is jouw favoriete 70's plaat? Breng nú je stem uit of vraag een plaat aan. De Top 40 van de jaren '70 wordt op zaterdagmiddag 24 september uitgezonden in het programma Toppers van Toen, Treffers van Nu. De stemlijst vind je hier, je verzoekplaat kun je aanvragen door een mailtje te sturen naar sweetseventies@rtvoost.nl.

Wat is jouw jaren '70 verhaal?

De muziek uit de jaren '70 roept vaak bijzondere herinneringen op. Heb je een bijzondere herinnering aan de jaren '70, deel deze dan met ons. Stuur een maitje met je herinnering, naam en telefoonnummer naar sweetseventies@rtvoost.nl en misschien hoor je jouw herinnering wel terug op Radio Oost.

Win een Status Quo arrangement in Antwerpen!

Elke dag spelen we de 'Snipperhit Quiz'. Het juiste antwoord belonen we met een Jaren Zeventig Memory Pakket en uit alle deelnemers die het juiste antwoord gaven loten we 2 deelnemers die met elkaar strijden om de hoofdprijs: een fantastisch 4-daags arrangement in Antwerpen, met als hoogtepunt VIP-kaarten voor het concert van Status Quo!

Hang de poster op en win!

In de week voorafgaand aan de Sweet Seventies staat in de Overijsselse huis-aan-huis bladen een paginagrote poster van de Sweet Seventies. Hang de poster goed zichtbaar voor uw raam, maak een foto en mail deze naar sweetseventies@rtvoost.nl. Uit alle inzendingen verloten we een fantastische prijs, een stedentrip naar een Europese 70's stad. Onze verslaggever rijdt van 19 t/m 25 september in de Sweet Seventies kever van Auto Haafkes door de provincie, ook op zoek naar deze posters. Belt hij bij u aan dan maakt u kans op een Sweet Seventies verrassingspakket! De poster vindt u in de volgende huis-aan-huis bladen:
  • Steenwijkerland Express
  • Dé Weekendkrant Twente
  • Deventer Post
  • Weekblad voor Salland
  • Ommer Nieuws
  • Oprechte Dalfser Courant
  • De Peperbus
  • De Krant Kampen
  • De Toren
Heeft u de poster toch gemist, dan kunt u deze hieronder downloaden en printen...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.