nieuws

FC Twente laat Heerenveen kansloos

FC Twente heeft een ruime uitzege geboekt bij SC Heerenveen. Bij rust leidden de Tukkers al met 0-3, maar uiteindelijk won de ploeg van Co Adriaanse met 1-5.
FC Twente kende een probleemloze eerste helft. De ploeg ging aanvallend van start en dat leverde enkele kansen op voor Luuk de Jong. Heerenveen was vooral dreigend via haar vleugenaanvallers. Assaidi en Narsingh waren constant dreigend, maar tot echte kansen kwamen de Friezen niet. Dat kwam FC Twente wel. Een fraaie bal van Wout Brama op de Luuk de Jong betekende de openingstreffer. De Jong nam de bal goed aan en lobte de bal over de doelman heen. FC Twente ging daarna op zoek naar de tweede treffer en die volgde snel. Bryan Ruiz bediende diepgaande Willem Janssen, die rustig raak schoot. De Tukkers waren nog niet klaar voor rust en kwamen via Janko zelfs op 0-3.
Ook na rust waren de bezoekers dreigend. Bryan Ruiz, Willem Janssen en Luuk de Jong waren allen dicht bij een treffer. Daarna leek de ploeg van Co Adriaanse wat gas terug te nemen en kwam Heerenveen wat vaker voor de goal van Sander Boschker, die keepte door een blessure van Mihaylov. Invaller Emir Bajrami tekende direct na zijn invalbeurt voor de 0-4 met een schitterend afstandschot. Toch moest Twente wel haar eerste tegengoal van het seizoen incasseren. Narsingh kon de bal eenvoudig intikken. Het slotakkoord was voor Twente. Luuk de Jong werd vastgehouden en een strafschop was het gevolg. Marc Janko benutte de penalty en bepaalde de eindstand, die nog hoger had kunnen uitvallen.

SC Heerenveen - FC Twente 1-5 (0-3)

0-1 de Jong (27)
 0-2 Janssen (30)
0-3 Janko (45+2)
0-4 Bajrami (66)
1-4 Narsing (87)
1-5 Janko (90,pen)
Arbiter:Janssen
Geel:Janssen, Ruiz, Brama
SC Heerenveen:Vandenbussche, El Akchaoui (76/Breuer), Zomer, Kruiswijk, Janmaat, Elm, Kums, Djuricic (76/Schmidt), Dost (82/Sibon), Assaidi, Narsingh.
FC Twente:Boschker, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama (83/Leugers), Janssen (70/Landzaat), De Jong, Ruiz, Janko, John (60/Bajrami).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.