nieuws

Mihaylov kan spelen tegen favoriet Benfica

FC Twente kan woensdag in het duel met Benfica gewoon beschikken over Nikolay Mihaylov. De doelman ontbrak afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen met nekklachten, maar is volgens coach Co Adriaanse weer fit. FC Twente mist in Lissabon alleen Nacer Chadli, die al wat langer ontbreekt met knieklachten.
Na de 2-2 van vorige week in Enschede moet FC Twente winnen om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Ook een uitslag van 3-3 of 4-4 is voldoende, maar die wordt onwaarschijnlijk geacht. Volgens Co Adriaanse is Benfica de favoriet: "Ik denk dat de kansen 60 tegen 40 zijn. Aan de bal is Benfica beter. Wij moeten daarom zorgen dat onze technisch vaardige opponent zo weinig mogelijk aan de bal komt.'' Hoe Adriaanse de tegenstander gaat bestrijden, liet hij in het midden. In de thuiswedstrijd liet hij aanvankelijk Marc Janko op de bank. In de tweede helft werd de Oostenrijkse schutter alsnog ingezet en speelde FC Twente met vier aanvallers. "In die fase hebben we het Benfica heel moeilijk gemaakt'', vond Adriaanse naderhand. In Enschede koos Adriaanse voor een variant met Denny Landzaat op het middenveld als controleur, met de vooruitgeschoven Luuk de Jong als diepste spits. In het tweede deel speelde FC Twente echter beter. Bovendien was Adriaanse afgelopen zaterdag met de aanvallende variant zeer succesvol bij sc Heerenveen, getuige de 5-1-overwinning.
Ook de Portugese coach Jorge Jesus onderschrijft dat zijn Benfica de favoriet is, al waakt hij wel voor onderschatting: "Het is nog niet gedaan. Natuurlijk was de 2-2 in Enschede een mooi resultaat. FC Twente echter heeft een aanvallend elftal met gevaarlijke spelers. We moeten waakzaam zijn en van ons thuisvoordeel profiteren. Dat hoeft niet met mooi voetbal. We horen thuis in de Champions League. Daarom gaat het woensdag vooral om het resultaat.''

De wedstrijd in het Estadio da Luz begint woensdag om 20.45 uur (Nederlandse tijd) en staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Brych. De winnaar van het duel mag uitkomen in de groepsfase van de Champions League. De verliezer gaat door naar de groepsfase van de Europa League.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.