nieuws

‘INZGT’ toont lief en leed in het ziekenhuis

Hengelo, maandag 29 augustus 2011
Dinsdag 6 september gaat TV Oost van start met het nieuwe realityprogramma ‘INZGT’. In deze serie wordt de kijker een blik gegund in de belevingswereld van medewerkers en patiënten van de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT), met vestigingen in Almelo en Hengelo. In ‘INZGT’ zijn situaties te zien waar de meeste mensen nooit bij aanwezig zijn.
In de eerste aflevering maken we kennis met pedagogisch medewerker Elise Leferink van de kinderafdeling in Almelo. Te zien is hoe zij steun biedt aan ouders wiens kind onder narcose gaat voor een operatie. Verder laat Elise de moeder van een te vroeg geboren tweeling zien dat kinderen in een couveuse wel degelijk reageren op de ouders en er al sprake is van hechting. Ook begeleidt ze kinderen met eetproblemen. De 16-jarige Lucinda heeft anorexia en is dankzij Elise in staat om te eten, hoewel het moeilijk blijft.
Verder lopen we een dagje mee met Diana van Gijssel, die al twaalf jaar werkt op de afdeling kledingservice. Te zien is hoe Diana de schone was verwerkt in het geautomatiseerde systeem. Vervolgens gaat ze op alle verpleegafdelingen de voorraad scannen zodat deze kan worden aangevuld.
Ook zien we Physician Assistant (PA) Jeroen Egbers aan het werk op de spoedeisende hulp in Almelo. Te zien is hoe hij de diagnose stelt bij Stan, een jongetje van zeven dat van de trampoline is gevallen. Ook komt iemand binnen met een ernstige snijwond. Een spannend moment voor Jeroen, want de man kan niet tegen bloed en lijkt tijdens het hechten van de wond het bewustzijn te verliezen. Niet veel later komt een oude dame binnen die na een val in huis haar pols heeft gebroken. Maar ook met deze situatie kan Jeroen uit de voeten…
‘INZGT’ is met ingang van 6 september bij TV Oost te zien op dinsdag om 11.35, 12.35, 13.35, 16.20, 19.20, 21.20 en 22.20 uur, woensdag om 16.40, 19.40, 21.40 en 22.40 uur en zaterdag om 16.40, 17.40, 18.40, 19.40 en 20.40 uur. meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl.
(Noot voor de pers /niet voor publicatie)
Meer informatie bij:
Bas Treffers, hoofd informatieve programma’s RTV Oost 074 – 2 456 421 / b.treffers@rtvoost.nl
Producent Mark van Geersaem (Portretnet) 06 – 534 733 62 / info@portretnet.nl
Bijlagen: stills INZGT – rechtenvrij te gebruiken

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.