Nieuws

Sterke stijging coronabesmettingen Zwartewaterland door privéfeestje in Genemuiden

Aantal coronabesmettingen in Zwartewaterland stijgt hard
Aantal coronabesmettingen in Zwartewaterland stijgt hard © Getty Images / Anyaivanova
Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Zwartewaterland is de laatste dagen sterk toegenomen. "De oorzaak van deze stijging is deels terug te leiden naar een bijeenkomst in de privésfeer in Genemuiden", meldt burgemeester Bilder aan de Zwartewaterkrant. De burgemeester verwacht dat het aantal besmettingen de komende dagen nog toeneemt.
Op het coronadashboard van de overheid staat dat gemiddeld 13 mensen zondag positief getest zijn op het virus in Zwartewaterland, per 100.000 inwoners. Vorige week waren dat er nog ongeveer 4.

Zorgelijk

De GGD deed bron- en contactonderzoek naar de oorzaak van de stijging en kwam erachter dat dit deels was terug te leiden naar een privébijeenkomst in Genemuiden. "Dit is een zorgelijke ontwikkeling. De verwachting is dat het aantal besmettingen de komende dagen gaat toenemen", vertelt burgemeester Bilder tegen de lokale krant.
De situatie doet de burgemeester denken aan een aantal maanden geleden. "We zijn al eerder zwaar getroffen door corona. Ik wil hierbij de inwoners nadrukkelijk vragen thuis te blijven bij verkoudheidsklachten en zich te laten testen. Het is nu meer dan ooit belangrijk dat wij gehoor blijven geven aan de adviezen van de overheid. Samen kunnen en moeten we voorkomen dat dit weer gebeurt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.