nieuws

BBQ biefstukspiezen in oosterse marinade

Biefstukspiezen in oosterse marinade
Biefstukspiezen in oosterse marinade
Ingrediënten: 500 gram (haas)biefstuk 1 ui lange satéprikkers zout en peper 4 tenen knoflook 4 el ketjap 1 pot geroosterde paprika's 1 el gembersiroop olijfolie
Met dit barbecuerecept maak je in een korte tijd een heerlijke spies klaar met biefstuk, paprika en ui. Erg lekker maar zeker ook gezond. Biefstuk is mager vlees en verder bestaat die spies alleen uit groente.
Vlees op de barbecue is pas echt lekker als je het ruim van tevoren marineert. Begin daarom ruim van tevoren met het marineren van de biefstuk. Neem hiervoor een diepe kom en schenk hierin de ketjap en de gembersiroop. Roer het goed door en zet het opzij. Snijd nu de biefstuk in vierkante blokjes van ongeveer 2cm. Doe het vlees bij de marinade en roer het goed door. Zet het vlees in de marinade minimaal 2 uur in de koelkast.
Leg de lange satéprikkers in heet water om te voorkomen dat ze verbranden boven de barbecue. Maak de knoflook schoon en snijd hem in twee helften. Snij nu de ui ook in grote stukken van ongeveer 2 cm centimeter. Haal drie stukken geroosterde paprika uit de olie en snijd deze uiteindelijk ook in grote stukken.
Neem vervolgens een satéprikker en rijg om en om biefstuk, paprika, ui en knoflook aan de spies. Bedruip de vleesspiezen met de marinade en leg ze op een grote schaal.
Is je barbecue goed voorverwarmd dan kunnen de spiezen in ongeveer 6 minuten gaar gebakken worden.
Lekker met een stokbroodje en een heerlijke barbecuesaus.
Eet smakelijk!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.