nieuws

UITfestival Overijssel live bij TV Oost

UitFestival Overijssel
UitFestival Overijssel
Hengelo, dinsdag 6 september 2011

Ruime aandacht voor aftrap culturele seizoen

Onder de noemer UITfestival Overijssel presenteren Overijsselse theaters en andere culturele instellingen zich op zaterdag 10 september voor de eerste keer gezamenlijk aan het publiek. In veel steden en dorpen kan het publiek kennismaken met het veelzijdige aanbod aan theater, muziek en kunst in allerlei vormen. RTV Oost besteedt ruim aandacht aan deze opening van het culturele seizoen. Bij Radio Oost wordt gedurende de middag in live flitsen verslag gedaan van diverse voorstellingen en evenementen. 's Avonds verzorgt TV Oost van 20.10 tot 22.30 uur een live tv-uitzending van het UITfestival Overijssel. Vanuit de studio van RTV Oost wordt live overgeschakeld naar Zwolle, Deventer en de binnenstad van Hengelo.

Avond vol cultuur bij TV Oost
De hoofdlocatie van de eerste editie van het UITfestival is het Thorbeckegrachtfestival in Zwolle. Presentatrice Chantal Everaardt ontvangt op een prominente plek in de binnenstad onder anderen het cabaretduo Veldhuis en Kemper, dat in Zwolle samen met het Orkest van het Oosten optreedt. Verder praat Chantal met directeur Henk Moes van Kunst en Cultuur Overijssel en zijn er impressies van optredens tijdens het festival. Verslaggever Bart Kieft is bij de Deventer Schouwburg en Frank Janssen doet verslag van de activiteiten in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo. Ook zijn er diverse reportages te zien, onder meer over de voorbereidingen van de Nationale Reisopera op Siegfried, de derde opera uit de Nibelungencyclus. Verder zijn er impressies van de activiteiten in Enschede en Raalte en een verslag van het festival Kopje Cultuur in Steenwijk.

UITfestival Overijssel
Het gratis te bezoeken UITfestival Overijssel moet de jaarlijks terugkerende aftrap van het Overijsselse culturele seizoen worden. In het verleden startten theaters en culturele instellingen afzonderlijk het nieuwe seizoen. Met dit nieuwe initiatief presenteren de meesten hun programma op dezelfde dag. Het doel van het UITfestival is om zoveel mogelijk mensen alvast te laten ruiken aan mooie producties op het gebied van kunst en cultuur. Veel theaters openen daarvoor hun deuren. Informatie over het programma van het UITfestival Overijssel per stad en dorp is te vinden op www.uitisin.nl.
De live uitzending van het UITfestival Overijssel is zaterdag 10 september te zien bij TV Oost van 20.10 tot 22.30 uur, om 21.00 en 22.00 uur kort onderbroken door een uitzending van het actualiteitenprogramma Overijssel Vandaag. Meer info over de programma’s van RTV Oost is te vinden op www.rtvoost.nl.
(niet voor publicatie)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Treffers – hoofd informatieve programma’s RTV Oost – Tel.: 074 – 2 456 421 / b.treffers@rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.