nieuws

Tbs geëist voor vrijheidsberoving

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
Tegen een man uit Enschede is een gevangenisstraf van 15 maanden en tbs met dwangverpleging geëist. De man zou vorig jaar zomer zijn vriendin hebben vastgeketend aan een bed.
Voordat de man de vrouw uit Utrecht met kettingen vastmaakte, zou hij de vrouw mishandeld hebben. De man was boos op de vrouw omdat ze niet eerlijk was geweest over haar liefde voor hem, vertelde de Enschedeër aan de rechter. Volgens de officier van justitie is er reden voor bezorgdheid over het gedrag van de man. Die zou 17 dagen voor het vastketenen nog veroordeeld zijn tot een voorwaardelijke celstraf van 9 maanden voor het mishandelen van een vorige vriendin. Deskundigen zeggen dat de Enschedeër makkelijk gekwetst raakt in relaties en dan reageert met geweld.
De man onderging de afgelopen maanden een proefbehandeling in een kliniek. Omdat de man daar niet goed aan meegewerkt zou hebben, ziet de officier van justitie tbs met dwangverpleging als enige mogelijkheid om te voorkomen dat de man in de toekomst ook weer partners zal mishandelen. De advocaat van de man vindt de geëiste straf te hoog. Hij ziet zijn cliënt liever snel op vrije voeten, zodat deze aan een behandeling kan beginnen. Uitspraak over twee weken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.