nieuws

Stedentrip voor 2 personen

Teach Inn
Teach Inn
Hang onze Sweet Seventies poster uit de huis-aan-huis bladen voor uw raam en win een stedentrip voor 2 personen naar een Europese 70's stad... U kiest zelf de stad waaraan u een bijzondere 70's-herinnering heeft. Wat dacht u van:   Stockholm
De hoofdstad van Zweden met beroemde inwoners, want wist u dat de bandleden van ABBA, één van de meest succesvolste bands uit de jaren 70, uit een voorstad van Stockholm komen? In 1973 wonnen ze het Eurovisie Songfestval met Waterloo. En het Overijsselse Teach Inn won in Stockholm in 1975 het Eurovisie Songfestival!

München

In deze prachtige stad liggen vele sportherinneringen uit de jaren 70. Het Nederlands voetbalelftal verloor er de WK finale en de Olympische Spelen in München werden door een Palestijnse terreuraanslag op de Israëlische sportploeg overschaduwd.

Parijs

Hoofdstad van Frankrijk én hoofdstad van de Tour de France. Joop Zoetemelk behaalde in de jaren 70 de 2e plaats. Uiteindelijk in 1980 schreef hij de eindoverwinning op zijn naam.

Amsterdam

Stakingen, krakers, drugs: in Amsterdam was er tijdens de jaren '70 meer dan genoeg te beleven. En nu ook, dus misschien kiest u voor een stedentrip naar onze hoofdstad.

Dublin

In 1972 vond 'Bloody Sunday' plaats in Noord Ierland. Hierbij werden veertien ongewapende jongens en mannen neergeschoten door Britse soldaten na een vreedzame, maar door de Britten verboden demonstratie voor de burgerrechten. De demonstratie was georganiseerd door de protestantse Ivan Cooper om te protesteren tegen de opsluiting van, voornamelijk katholieke, Ieren in Noord-Ierland. Vandaag de dag is het een stuk rustiger in Ierland. In de hoofdstad Dublin vermaakt u zich ongetwijfeld!

Drenthe

Geen stedentrip, maar Drenthe mag niet ontbreken in het lijstje van mogelijkheden. In de jaren 70 kwamen een drietal plaatsen in het nieuws met kapingen door Zuid-Molukkers die streefden naar een vrije Zuid-Molukse republiek. In Wijster en De Punt kaapten ze een trein, in Bovensmilde een basisschool.
De stedentrip vertegenwoordigt een maximale waarde van € 500 per persoon.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.