nieuws

Van Wonderen nieuwe algemeen directeur FC Zwolle

Edward van Wonderen wordt de nieuwe algemeen directeur van FC Zwolle. Deze plek was nog vacant bij de club uit de provinciehoofdstad.
Van Wonderen komt uit Utrecht en werkte eerder bij Feyenoord en Vitesse. Van Wonderen is het broertje van oud-voetballer Kees van Wonderen. Ook de raad van commisarissen bij FC Zwolle is weer compleet. De voorzitter, baas van afvalverwerker Sita, is Adriaan Visser. Oud-schaatser Erben Wennemars, Henk ten Hove, Arjan Jansen, Gerrit Jansen, René Buysrogge en Cees Meijntes zijn de leden van de raad van commisarissen. Oud-voetballer Bert Konterman is directeur voetbalzaken.
"Sinds de start van de profcarrière van mijn broer Kees van Wonderen in 1991 bij NEC Nijmegen, ben ik betrokken binnen het Betaald Voetbal. In eerste instantie als adviseur van Kees, later binnen een dienstverband bij Feyenoord Rotterdam (2000-2008). In 2000 verkocht ik het domein www.voetbal.nl en richtte ik het bedrijf Voetbal.Nederland op. Bij Feyenoord Rotterdam en binnen Voetbal.Nederland heb ik van achter het bureau, op het veld en tussen het publiek de belangen gediend van clubs, sponsoren, supporters, personeel/collega’s, spelers, trainers, KNVB en Eredivisie. Mijn kennis ligt op het gebied van media, supporterszaken, veiligheid, ticketing, commercie, maatschappelijk en bestuurlijk. Deze kennis ga ik bundelen en inzetten binnen mijn functie bij FC Zwolle. Ik kijk er erg naar uit om samen met alle mensen bij en rond FC Zwolle invulling te geven aan de ambities van de club", aldus Van Wonderen op de website van de club.
Foto: De Stentor

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.