Nieuws

Twentse politieman voor de rechter na stalking ex en schenden ambtsgeheim

Vrouw mishandeld in Hengelo
Vrouw mishandeld in Hengelo © RTV Oost
Een 46-jarige man uit Enschede zou als politieman niet alleen zijn ex gestalkt hebben, maar ook informatie gezocht hebben in de computers van de politie.
Die informatie zou hij onder meer 'gedeeld hebben met familie en de werkgever van zijn ex. De man werkte als agent op het bureau in Hengelo. Hij werd op non-actief gesteld.

Meervoudige strafkamer

Dat werd dinsdag duidelijk voor de rechtbank in Almelo tijdens een eerste zitting tegen de 46-jarige. De afhandeling van de strafzaak laat nog wel even op zich wachten, de politierechter wees niet alleen het verzoek van de advocaat toe om de ex onder ede te horen, maar verwees de zaak ook naar de meervoudige strafkamer. De reden daarvan? De zaak is ingewikkeld en gaat te veel tijd kosten.

Goederen in de tuin gegooid

Volgens de officier van justitie heeft de politieman zich in de eerste helft van het vorige jaar behoorlijk misdragen. Zo zou hij goederen in de tuin van de vrouw gegooid hebben, haar brieven gestuurd hebben en de wijkagent gebruikt hebben om contact met de vrouw te krijgen.

Schending van ambtsgeheim

Ook zou hij haar werkgever benaderd hebben met verhalen over een crimineel verleden van een ex-man van de vrouw. Die informatie zou de man hebben opgezocht in diverse politiesystemen. De 46-jarige zou ook informatie over incidenten en kentekens gedeeld hebben met anderen. Schending van het ambtsgeheim, aldus de officier van justitie.

Onduidelijkheden in dagvaarding

De advocaat van de 46-jarige probeerde dinsdag vervolging te voorkomen door een beroep te doen op onduidelijkheden in de dagvaarding. Daardoor zou de 46-jarige niet goed weten waar hij van verdacht wordt. De rechter verwierp het verzoek, volgens hem is het de geschorste agent maar wat duidelijk waarvoor hij wordt vervolgd.
Wanneer de zaak verder gaat is niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.