nieuws

Centrum Ommen in 2012 op de schop

Ommen vanaf de Vecht
Ommen vanaf de Vecht
De bouw van winkels, appartementen, een marktgebouw, woningen en parkeerplaatsen in het centrum van Ommen kan doorgaan. Bezwaren van omwonenden, belanghebbenden en de Stichting Ommer Molens zijn door de Raad van State van tafel geveegd.
Door het oordeel van de Raad van State kan Ommen na jaren beginnen met het daadwerkelijk uitvoeren van de plannen voor het centrum. De verwachting is dat de werkzaamheden in het voorjaar van 2012 beginnen. Het college zegt de bezwaarmakers toe binnenkort met ze in gesprek te gaan. Daarnaast belooft wethouder Scheele een passende en blijvende oplossing te zoeken voor molen de Konijnenbelt.
Ommen werkt al jaren aan plannen voor de Westflank in het centrum van Ommen. Het plan maakt deel uit van het project 'Vecht voor het Centrum'. Het is de bedoeling dat de N34 uit het huidige centrum verdwijnt. Dan komt er ruimte voor de bouw van een marktgebouw, winkels met appartementen en woningen. Op de Varkensmarkt en de Voormars worden parkeerplaatsen aangelegd. Voorjaar 2012 verwacht de gemeente te beginnen met de uitvoering van de plannen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.