nieuws

Skil stopt sponsoring wielerploeg

Skil-Shimano
Skil-Shimano
De Nederlandse wielerploeg Skil-Shimano krijgt vanaf begin 2012 een nieuwe hoofdsponsor. Skil heeft daarmee besloten om de sponsoring aan het einde van het jaar te stoppen.
De nieuwe sponsor is een Europese multinational waarvan de naam ook pas komend jaar bekend wordt gemaakt. Tot het bekendmaken van de sponsor verschijnt de ploeg als 'Project 1t4i'. Volgens algemeen directeur Ivan Spekenbrink uit Markelo is de toekomst van de ploeg daarmee voor drie jaar verzekerd. Bij de ploeg rijden onder meer Tom Veelers uit Oldenzaal en Albert Timmer uit Gramsbergen.
Volgens Spekenbrink kan zijn ploeg in de nieuwe opzet toetreden tot de internationale wielertop. ,,Onze ambities stijgen fors. Het doel is en blijft deel te nemen aan grote wedstrijden.'' De manager heeft bij internationale wielrenunie UCI een aanvraag voor een WorldTour-licentie ingediend. ,,Ik weet niet of dat voor volgend jaar al lukt, maar het jaar erop reken ik erop.'' De ploeg boekte dit jaar met de Duitser Marcel Kittel de eerste successen op het hoogste niveau en slaagde er bovendien in diens landgenoot John Degenkolb te contracteren. De winnaar van twee ritten in het Critérium du Dauphiné stond in de belangstelling van tal van topploegen.   
Volgens Robert de Rooij, directeur marketing van Skil Europe, past het nieuwe ambitieniveau niet meer bij de doelstelling waarmee de gereedschapsfabrikant 6 jaar geleden de wielersport instapte. ,,We wilden ons profileren middels een ploeg die jonge talentvolle sporters opleidt. De ploeg is zo gegroeid en is in staat een volgende stap te maken. Dat vraagt ook een ander financieel niveau. Toen we overtuigd waren dat met de nieuwe sponsor de toekomst van de ploeg gegarandeerd was, hebben we besloten te stoppen. Was dat niet zo geweest dat waren we nog maximaal 1 jaar doorgegaan'', aldus De Rooij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.