Nieuws

Raalte staat 'winterterrassen' toe: heaters en overkappingen mogen onder voorwaarden

Terrassen mogen in Raalte in de winter open blijven
Terrassen mogen in Raalte in de winter open blijven © ANP
De gemeente Raalte komt tegemoet aan de wens van horeca-ondernemers om het terrasseizoen te verlengen. Eigenlijk moeten terrassen volgens de gemeentelijke regels op 31 oktober uit het straatbeeld verdwenen zijn, maar dit jaar maakt Raalte een uitzondering: een warme chocomel na een koude winterwandeling wordt toegestaan.
Wel komen er extra regels voor de uitbaters van de terrassen. Want aan alleen een tafeltje en wat stoeltjes heb je als ondernemer in de winter niet genoeg om mensen te trekken.
Daarom worden er afspraken over tenten, overkappingen en richtlijnen voor het plaatsen van terrasheaters.

Hulpdiensten niet hinderen

Ondernemers moeten er bijvoorbeeld voor zorgen dat de ventilatie in tenten en onder overkappingen wel goed blijft, om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Ook mag een tent of overkapping de toegankelijkheid voor hulpdiensten niet hinderen. Daarom verwacht de gemeente dat niet elke ondernemer een tent kan plaatsen.

Heaters: belang horeca weegt zwaarder

Om het verblijf op een winterterras qua temperatuur aangenamer te maken, verwacht de gemeente dat veel ondernemers energieverslindende heaters in gaan zetten om de nauwelijks geïsoleerde tenten te verwarmen.
"Het economische en sociale belang om gebruik van de horeca en verenigingsleven in de herfst en winter nog enigszins mogelijk te maken, weegt naar ons oordeel echter zwaarder", schrijft het gemeentebestuur. "We gaan er vanuit dat dit een tijdelijke situatie is die alleen deze herfst/winter nodig is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.