Nieuws

Oldenzaal scheldt sportverenigingen drie maanden huur kwijt vanwege corona

Oldenzaal scheldt verenigingen drie maanden huur kwijt vanwege corona
Oldenzaal scheldt verenigingen drie maanden huur kwijt vanwege corona © iStock / Getty Images Plus - AndreyPopov
De gemeente Oldenzaal scheldt sportclubs die een accommodatie van de gemeente gebruiken de huur kwijt over de periode van 1 maart tot 1 juni. Sportclubs hadden vanwege de coronamaatregelen al uitstel van betaling gekregen, maar dat wordt nu dus een kwijtschelding over die drie maanden.
Net als overal zijn ook in Oldenzaal veel organisaties hard getroffen door de coronamaatregelen. Alle sportaccommodaties waren vanaf 15 maart 2020 gesloten. In Oldenzaal betrof dit onder meer voetbal- en hockeyclubs, handbal- en badmintonverenigingen.
Met de kwijtschelding loopt Oldenzaal een bedrag van ongeveer 70.000 euro mis. De gemeente hoopt sportverenigingen enige verlichting te kunnen bieden in deze onzekere periode.

Landelijke regeling

Vanaf 15 september 2020 werd de regeling Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS) door het ministerie geopend. Gemeenten kunnen een aanvraag indienen voor compensatie van de gemaakte kosten als gevolg van de huur-kwijtschelding.
Oldenzaal gaat een aanvraag indienen. In de loop van 2021 wordt duidelijk welke compensatie toegekend wordt. In totaal is er vanuit het Rijk 89,5 miljoen euro voor alle aanvragers beschikbaar gesteld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.