Nieuws

Man uit Enschede ontkent brandstichting bij eigen schutting

De politie was in groten getale aanwezig bij een demonstratie in Dedemsvaart
De politie was in groten getale aanwezig bij een demonstratie in Dedemsvaart © RTV Oost/Wouter de Wilde
Een 50-jarige Enschedeër wordt ervan verdacht dat hij afgelopen april zijn schutting in brand stak. De brand dreigde over te slaan op de woning van de 50-jarige en zijn buren. De man ontkent dat er sprake was van brandstichting.
Dat werd duidelijk tijdens een voorbereidende zitting voor de rechtbank in Almelo. Daar werd besloten dat de Enschedeër in ieder geval vast blijft zitten tot de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak.
Volgens politiemensen, die op 22 april bij de woning van de verdachte waren, is de man verward en psychotisch. De 50-jarige werd meegenomen naar het bureau en zit sindsdien vast. Volgens de officier van justitie zou de man uiteindelijk verplicht opgenomen moeten worden in een psychiatrische kliniek voor de duur van zeker een half jaar. Daarna zou hij nog een hele tijd onder toezicht moeten staan van de geestelijke gezondheidszorg. Het plan voor de opname moet nog opgesteld worden.

Telefoonverbinding

Volgens de 50-jarige, die via een telefoonverbinding vanuit de Zwolse gevangenis de zaak vrijdag bijwoonde, was er geen sprake van brandstichting. De man zei dat hij gewoon een vuurtje had branden en vergat om het uit te maken. Hij wijt dat aan de bijwerkingen van medicatie die hij in die tijd slikte wegens coronaverschijnselen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.