Ronkende motoren bij uitgestelde Classic Race Luttenberg

De klassieke motoren hadden al in juni over de Luttenbergring moeten racen, maar door coronamaatregelen kon dat toen niet doorgaan. Vandaag was het dan toch zover, maar wel met strenge maatregelen.

Tijdens de hoogtijdagen van de Nederlandse motorsport in de jaren '70 en '80, waarin veel Nederlandse rijders op wereldniveau actief waren, trokken soms wel 35.000 bezoekers naar Luttenberg voor de motorraces. Ook de afgelopen jaren is het een evenement dat veel bezoekers trekt. Maar door alle coronamaatregelen heeft de organisatie deze keer voor een publiciteitsluwe aanpak gekozen zodat niet teveel mensen naar het stratencircuit zouden komen.

Jeroen van Beek van de Stichting Behoud Luttenbergring wijst op alle voorzorgsmaatregelen: "We hebben touwen gespannen om te zorgen dat het publiek gescheiden van en naar het circuit kan lopen. Verder moet iedereen zich registreren en natuurlijk afstand houden. Publiek en de rijders."

Alle motoren keuren

Meer dan 300 motoren rijden mee over het circuit tijdens de Classic Race Demonstratie Luttenbergring 2020. En al die motoren moeten gekeurd worden. Keurmeester Erik Bleumink is er druk mee: "We letten op de borgingen van de voor- en achterremmen, van de carterstop en van het oliefilter. Dat is voor de veiligheid, maar ook voor het milieu. Je wil niet dat er een plas olie op de baan komt."

De rijders laten vol trots hun motoren zien. Oude Benelli's, Kreidlers, de meest bijzondere motoren komen voorbij. En natuurlijk moeten ze allemaal even gestart worden.

Meer over dit onderwerp:
CULTUUR SALLAND
Deel dit artikel: