Tweede dag op rij forse stijging Twentse coronabesmettingen

In Twente zijn er gisteren 79 nieuwe coronabesmettingen bij gekomen. Dat is bijna net zoveel als een dag eerder, toen er tachtig nieuwe besmettingen werden gemeld. Dat blijkt uit de dagelijks update van het RIVM.

Vooral de besmettingen in Haaksbergen springen weer in het oog. Daar zijn vijftien nieuwe gevallen geregistreerd. Een dag eerder waren dat er nog twaalf.

Door die aanhoudende hoge aantallen besloten de Veiligheidsregio Twente, GGD Twente en de gemeente Haaksbergen om de 'coronateugels' strakker aan te trekken.

Signaalwaarde

Om het aantal besmettingen in perspectief te plaatsen, worden signaalwaarden gebruikt. Deze geven aan hoeveel coronapatiënten er per 100.000 mensen zijn. Die waarde is in Twente ten opzichte van een dag eerder vrijwel gelijk gebleven met 12,7 om 12,5. De kritische grens van 7 is daarmee ruim overschreden.

IJsselland

In IJsselland zijn er gisteren 33 nieuwe coronagevallen geregistreerd. In die regio kwam vorige week donderdag de signaalwaarde boven de gestelde grens uit, maar sindsdien zit die waarde eronder. Momenteel op 6,8.

Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS REGIO ENSCHEDE
Deel dit artikel: