Zuid-Afrikaans avontuur doelman Nick Hengelman ten einde

Doelman Nick Hengelman vertrekt bij Ajax Cape Town. De dertigjarige goalie uit Glanerbrug ging een jaar geleden het avontuur aan bij de Zuid-Afrikaanse satellietclub van Ajax.

Met Ajax Cape Town kwam Hengelman het afgelopen seizoen uit op het tweede niveau van Zuid-Afrika. De ploeg stond lange tijd op de eerste plaats, met een straatlengte voorsprong op de concurrentie. Na een coronabreak van vijf maanden verdween die voorsprong als sneeuw voor de zon. Hengelman en zijn teamgenoten kwamen uiteindelijk precies één treffer te kort voor het kampioenschap. In de play-offs ging het vorige week ook mis, waardoor Ajax Cape Town niet promoveerde.

Met het einde van het seizoen, is ook het contract van Hengelman in Zuid-Afrika afgelopen. Op Instagram bedankt hij de club, de spelers en de fans. "Ik wil echt iedereen bedanken die ik heb ontmoet tijdens mijn verblijf in Kaapstad", schrijft de goalie. "Jullie hebben mijn reis in Zuid-Afrika gemaakt, dat vergeet ik de rest van mijn leven niet!"

FC Twente

In Nederland kwam Hengelman vanaf 2016 uit voor FC Twente, maar in de hoofdmacht speelde hij geen officiële wedstrijden. Daarvoor stond hij onder contract bij Heracles Almelo, AGOVV, Achilles'29 en FC Oss. In de jeugd keepte Hengelman bij Twente/Heracles, dat hem oppikte bij de amateurs van De Tubanters.

Meer over dit onderwerp:
REGIO ENSCHEDE
Deel dit artikel: