Van der Breggen pakt na indrukwekkende solo ook wereldtitel op de weg

Anna van der Breggen heeft na een indrukwekkende solo ook de wereldtitel op de weg veroverd in het Noord-Italiaanse Imola. Afgelopen donderdag greep de Zwolse wielrenster ook al het WK-goud in de tijdrit.

De Nederlandse equipe van bondscoach Loes Gunnewijk was in de wegwedstrijd de te kloppen ploeg. Met topfavoriete Van der Breggen en regerend wereldkampioene Annemiek van Vleuten - die ondanks een gebroken pols toch deelnam - kende Nederland twee kanshebbers voor de eindzege.

Succesvolle aanval

Met nog iets minder dan twee rondjes van 28,8 kilometer te gaan vond Van der Breggen het tijd om in de aanval te gaan. Ze haalde de kopgroep razendsnel bij en het was erop en erover. De laatste ronde begon de Overijsselse veelvraat met een voorsprong van meer dan een minuut.

Feest

Er stond geen maat op Van der Breggen, die vrolijk door stoempte en de concurrentie declasseerde. Nadat ze ook de beklimming van de Cima Gallisterna zonder problemen overleefde, kon Van der Breggen in de afdaling alvast feest vieren: de marge was meer dan twee minuten.

Tweede wereldtitel

Van der Breggen kwam solo over de meet en pakte op grootse wijze voor de tweede keer in haar carrière de wereldtitel op de weg. Het zilver ging naar Van Vleuten en het brons was voor de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Marianne Vos sprintte daarachter ook nog naar de vierde plaats.

Meer over dit onderwerp:
ZWOLLE ANNA VAN DER BREGGEN OVERIGE SPORTEN
Deel dit artikel: