Nieuws

Politie pakt in Raalte twee mannen op voor geweldpleging en poging tot doodslag

Man uit Kampen aangehouden in verband met mishandeling medewerker Keolis
Man uit Kampen aangehouden in verband met mishandeling medewerker Keolis © RTV Oost
De politie heeft in Raalte afgelopen weekeinde twee mannen van 38 en 24 jaar uit Deventer aangehouden voor openlijke geweldpleging en poging tot doodslag. Beiden worden ervan verdacht dat zij geweld hebben gebruikt tegen een man in Zwolle.
De politie kreeg vrijdagnacht een melding van een vernieling aan een auto aan de Burgemeester Roelenweg in Zwolle. Een man stond daar met zijn auto samen met een andere persoon, toen er een andere auto aan kwam rijden.
In die auto zaten de twee verdachten. Beiden kwamen naar de man toe en begonnen een gesprek. De man kende beide Deventenaren niet en aangezien het gesprek een verkeerde wending nam ging hij in zijn auto zitten. Vervolgens begonnen beide Deventenaren op een raam van de auto te slaan en tegen de auto te schoppen.

Gooien met putdeksel

Een van de twee pakte een putdeksel uit de straat en gooide dit op de voorruit van de auto, terwijl de man nog in de auto zat. Vervolgens gingen de verdachten er in de auto vandoor.
Later in de nacht zag de politie de auto van de beide mannen rijden op de Nieuwe Deventerweg in Raalte. Op de kruising met de Westdorplaan gaf de politie de auto een stopteken. Vervolgens hield de politie de inzittenden, een 38-jarige en een 24-jarige man uit Deventer, aan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.