OM wil celstraf voor Almeloër die ex zo'n drieduizend keer zou hebben gebeld

Het OM eist een half jaar cel voor een Almeloër (35) vanwege stalking en bedreiging. De man zou zijn ex-vriendin duizenden keren hebben gebeld en met een metalen staaf naar haar huis zijn gegaan. Ook wil het OM een contactverbod van vijf jaar.

Volgens de man was het de schuld van zijn vriendin dat hij geen contact met zijn zoontje had. Toen de vrouw zijn drieduizend telefoontjes niet beantwoordde, stuurde hij haar dreigende berichten, zoals: "Ik stomp je als een bloedvlek tegen de muur, dood."

Bezoekje met metalen staaf
De man zou haar op 14 januari hebben opgezocht in haar woning in Langeveen. Volgens het OM beukte hij toen met een zware metalen staaf op de tuinpoort en vernielde hij de voordeur.

Ook bij de kinderopvang waren ze bang voor de man. Medewerkers hebben extra sloten op de deur gezet en kinderen werden zoveel mogelijk binnen gehouden.

Drugsprobleem
Deskundigen zeggen dat de man borderline, ADHD en een drugsprobleem heeft. Zo zou hij veel speed gebruiken. De man werd in de aanloop naar de strafzaak een aantal keren in vrijheid gesteld, maar kwam steeds weer vast te zitten omdat hij weer de fout in ging.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Meer over dit onderwerp:
RECHTBANK ALMELO
Deel dit artikel: