Nieuws

Wat vind jij: Het is goed dat de regering een landelijk mondkapjesadvies geeft

Wat vind jij
Wat vind jij © Getty Images
Voor heel Nederland geldt vanaf nu een dringend advies om in de publieke binnenruimte een mondkapje te dragen. Dat zei premier Mark Rutte woensdagmiddag in debat met de Tweede Kamer. Sta jij achter dit advies? Laat het weten!
Veel politieke partijen hadden om een landelijke richtlijn gevraagd en drongen bij Rutte aan op het dragen van mondkapjes. Het kabinet ging overstag en zal de precieze regeling gaan uitwerken.

Roept vragen op

Een advies om zo'n mondkapje te dragen, roept nog wel veel vragen op, benadrukte Rutte. Bijvoorbeeld op stations, waar een advies geldt, terwijl het eenmaal in de trein om een verplichting gaat. Vrijdagavond om 18.00 uur zal het kabinet meer details kunnen geven over deze vragen.

Terughoudend

Nederland was lange tijd terughoudend met het gebruik van mondkapjes. De deskundigen die het kabinet adviseren zijn verdeeld over het nut ervan, maar breed gebruik van mondkapjes kan wel wat bijdragen, stelt het team van experts.
Wat vind jij? Sta jij achter het advies van het kabinet om een mondkapje te dragen in een publieke ruimte? Stem op onze stelling en discussieer mee in de reacties, hier of op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.