nieuws

Verdachte ontvoering meisje Glanerbrug blijft in voorarrest

De verdachte van de ontvoering wordt vanuit de rolstoel overgeplaatst in de politieauto
De verdachte van de ontvoering wordt vanuit de rolstoel overgeplaatst in de politieauto © News United/Dennis Nengerman
De verdachte van de ontvoering van een meisje in Glanerbrug blijft in voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Almelo vandaag besloten. De 64-jarige zou het meisje niet alleen op zijn scootmobiel hebben meegenomen, maar zou ook ontucht met haar gepleegd hebben.
Voorlopig onderzoek naar sporen wijst uit dat het DNA van het meisje op zijn geslachtsdeel werd gevonden. Er loopt nog meer onderzoek naar sporen. Daarnaast is het wachten op een rapport van gedragsdeskundigen over de geestestoestand van de verdachte.
Het slachtoffertje werd op 20 juni rond half zeven in de avond meegenomen door een oudere man met een scootmobiel. Meteen na de ontvoering werd een grootschalig onderzoek gestart, tientallen agenten zochten naar het meisje.

Hulp van inwoners

De agenten kregen hulp van inwoners van Glanerbrug die via Burgernet waren opgeroepen om uit te kijken naar een man in een scootmobiel van een jaar of 75 met een pet op zijn hoofd.
Op sociale media werden al snel foto's gedeeld, waarop ook te zien was dat de man met het meisje wegreed. Het onderzoek leidde al snel naar een appartementencomplex vlakbij de grens met Duitsland. Bij een inval werd het meisje in de woning van de man aangetroffen. De aanhouding trok veel bekijks, zoveel dat de grens tijdelijk werd afgesloten.

Inzage in onderzoeksresultaten

De rechtbank heeft 22 december een hele middag uitgetrokken voor de behandeling van de strafzaak. Of het daadwerkelijk tot een inhoudelijke behandeling komt is de vraag. De advocate van de verdachte heeft nog geen inzage in alle onderzoeksresultaten. Zij sluit niet uit dat ze nog onderzoekswensen heeft of contradeskundigen wil inschakelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.