Nieuws

ROC van Twente voert mondkapjesplicht in

ROC van Twente voert mondkapjesplicht in
ROC van Twente voert mondkapjesplicht in © RTV Oost/Wouter de Wilde
Vanaf maandag moeten alle medewerkers, studenten en bezoekers van het ROC van Twente verplicht een mondkapje dragen. Dat maakte de onderwijsinstelling op de website bekend.
Iedereen die de school binnenkomt moet al een mondkapje dragen. Als leerlingen in het lokaal op hun plek zitten (en op anderhalve meter afstand van anderen), mag het mondkapje af. De school wil dat bij het verlaten van je plek of het lokaal het mondkapje weer gedragen wordt.

Helderheid scheppen

"De anderhalvemetermaatregel wordt al stringent gehanteerd. Dit is een extra maatregel. Wij zijn het niet verplicht maar doen het omdat we het aantal besmettingen in de regio zien stijgen. We hebben besloten tot een algehele plicht om helderheid te scheppen. Nu is het voor iedereen duidelijk", aldus een woordvoerder van het ROC.
ROC van Twente heeft 29 vestigingen verspreid over veertien gemeenten waaronder Hengelo, Enschede en Almelo. Er studeren zo'n 18.500 leerlingen.

Vakbond is voor mondkapjes

Vakbond CNV Onderwijs pleit al langer voor een mondkapjes in het mbo en hoger onderwijs. 'Wij vinden het een gemiste kans dat het kabinet ons pleidooi om het dringende advies ook te laten gelden voor het mbo, hoger beroepsonderwijs en de universiteiten niet overneemt', schrijft CNV Onderwijs op haar website.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.