Nieuws

Ook de tennisclub en rijvereniging in Bathmen sluiten de komende tijd de deuren

TC Bathmen komende weken ook dicht
TC Bathmen komende weken ook dicht © Thinkstock
Ook Tennisclub Bathmen doet nu tijdelijk het hek dicht op dringend advies van de gemeente vanwege het groeiend aantal coronabesmettingen. Dat laat voorzitter Maurice Laarhoven weten. Hetzelfde geldt voor de plaatselijke paardrijdvereniging.
Eerder besloot omni-vereniging ABS in Bathmen de deuren tijdelijk sluit. De maatregel geldt tot maandag 12 oktober.
De tennisclub heeft ongeveer 350 leden en maakt gebruik van vijf tennisbanen. "Die sluiting heeft wel gevolgen voor de competitie, want die ligt voor ons nu twee weken stil. Het is niet anders", zegt Laarhoven.

Steeds meer jongeren besmet

In Bathmen loopt het aantal besmettingen snel op. Naast diverse senioren raken er ook steeds meer jongere leden besmet. ABS is een omni-vereniging, waar onder meer voetbal, volleybal, handbal en badminton onder vallen. In totaal zijn er zo'n 1.500 leden actief.
Voor de senioren van de voetbal- en handbaltak waren de wedstrijden voor komend weekeinde al geannuleerd. Zo waren er bij het eerste voetbalteam al zes besmettingen. "We hebben dit in feite met een week verlengd", verklaart Berends. "De saamhorigheid van Bathmen breekt ons nu op, zei iemand vanmiddag al."

Club beslist zelf

De beslissing om de sport te schrappen, komt wat betreft ABS van de club. "We moeten het aantal reisbewegingen beperken om de verspreiding van het virus te beperken. En als sportvereniging hebben wij heel veel bewegingen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.