Nieuws

Bram fokt de beste Vlaamse Reus van Nederland

Bram Kuiper met zijn prijswinnende konijn
Bram Kuiper met zijn prijswinnende konijn © RTV Oost
Bram Kuiper heeft met zijn Vlaamse Reus de eerste prijs gewonnen bij de keuring van de Nationale Vlaamse Reuzen Club. Zijn konijn 227 behaalde de hoogste score op alle zeven onderdelen van het kampioenschap.
Kuiper woont lekker ruim in Den Ham. In zijn achtertuin heeft hij een schuurtje met maar liefst twaalf Vlaamse Reuzen. Stuk voor stuk mooie beesten, maar één steekt er met kop en schouders bovenuit. Het is zijn prijswinnende ram van negen maanden oud. Bram: "Dat is de leeftijd waarop ze op hun best zijn."
Hij won met het beest de landelijke keuring. Bij die keuring wordt de Vlaamse Reus beoordeeld op allerlei aspecten: onder andere op het gewicht, de bouw, de pels, de kop en oren, hoe 'ie op z'n poten staat, de vachtkleur en de grondkleur. In onderstaande video legt Bram uit hoe de perfecte Vlaamse Reus eruit ziet:
Acht kilo weegt de Vlaamse Reus. Hij is een halve meter lang en de oren zijn ruim twintig centimeter. Echt een knuffelkonijn is het misschien niet, maar: "Ze hebben een fantastisch karakter".
Kuiper hoopt dit jaar nog naar een paar shows te kunnen met konijn 227. Maar als dat klaar is, dan gaat het konijn naar een nieuw baasje in Staphorst. "Naar een fokker die gewoon een mooi konijn wilde hebben om af en toe heen te lopen," vertelt Kuiper.
De nieuwe eigenaar is een bekende van Kuiper en zelf ook konijnenfokker geweest: "Het is een eer om het konijn aan hem te verkopen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.