Nieuws

Rossumse polonaiselopers staan in Guinness Book of Records

De recordpoging tijdens carnaval dit jaar
De recordpoging tijdens carnaval dit jaar © Twitter / @nlestenStuuver
Twaalf Rossumse carnavalsvierders staan in het Guinness Book of Records. Afgelopen februari liepen ze 's werelds langste polonaise die gisteren officieel is goedgekeurd. "Toch nog iets positiefs over carnaval tijdens deze bizarre tijden", laat carnavalsvereniging 'n Lesten Stuuver weten.
Op 22 februari begonnen twaalf carnavalsvierders om zeven uur 's ochtends op het veld van voetbalclub RSC met de polonaise. Ontelbaar veel rondes, zeven uur en 25 kilometer later konden ze eindelijk zeggen dat ze het oude record (18,2 kilometer), op naam van een aantal Engelsen, hadden verbroken.
Er ging een aantal maanden overheen, maar gisteren heeft Guinness World Records het record erkend. 'De groep had op de dag van de recordpoging last van stormachtige weersomstandigheden, maar ze waren goed voorbereid. Hun enthousiasme en felgekleurde kleding vormden een mooi contrast met het sombere weer', staat op het site van het boek.

Mooie afsluiter

De carnavalsvereniging is blij met de erkenning. "Een mooiere afsluiter van ons jubileumjaar kunnen we ons niet wensen. Toch nog iets positiefs over carnaval tijdens deze bizarre tijden", laat de vereniging weten.
De vereniging denkt dat het record niet zomaar wordt verbroken: "Zolang de anderhalvemetermaatregel blijft gelden, houden wij dit record op zak, want de maximale afstand tijdens recordpoging mag maar één meter zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.