Duizenden Oldenzalers halen griepprik en dat is een hele operatie in coronatijd

Duizenden Oldenzalers kunnen vandaag de griepprik halen, maar vanwege de strenge coronaregels gaat dat anders dan normaal. De meeste mensen die vanochtend in de rij stonden, hielden zich goed aan richtlijnen volgens NOS-verslaggever Vincent van Rijn. Ze droegen een mondkapje en hielden anderhalve meter afstand.

Bij het Twents Carmel College werden de prikken uitgedeeld. In de aula staan ongeveer tien huisartsen en assistenten klaar om te prikken. Iedereen moet via een speciale uitgang het pand weer verlaten. In totaal zijn 5700 mensen gevaccineerd.

'Hele operatie'

Ruim 5700 Oldenzalers kregen een griepprik. Huisarts Mariëlle Roek, van de plaatselijke griepcommissie, kijkt tevreden terug op de dag: “Alles is heel goed verlopen. En bovenal veel complimenten van patiënten gekregen voor de organisatie.”

Vooraf werd gedacht dat het drukker zou zijn dan normaal, zei Van Rijn. "Mensen die ik hier spreek geven aan dat ze juist nu niet de griep willen krijgen, want dan is hun weerstand slecht en kunnen ze daarbovenop nog corona krijgen."

Vanwege alle strenge regels is er een hele dag uitgetrokken voor de uitdelen van de griepprik; er is tussen 8.00 en 18.00 uur geprikt, in blokken op alfabetische volgorde.

Meer over dit onderwerp:
NOORDOOST-TWENTE CORONAVIRUS
Deel dit artikel: