Nieuws

Saxion brengt laatste eerbetoon aan Jan des Bouvrie

Jan des Bouvrie
Jan des Bouvrie © ANP
De Jan des Bouvrie Academy, gevestigd in Deventer, heeft een laatste eerbetoon gebracht aan de overleden interieurontwerper. Jan des Bouvrie was nauw betrokken bij de particuliere opleiding van het Saxion. Om hem te eren, zet de academie al de sociale kanalen op wit - zijn favoriete kleur.
Jan des Bouvrie overleed gisteren op 78-jarige leeftijd. Hij leed onder andere aan prostaatkanker en was daarom al een tijd ziek. Des Bouvrie is bekend om zijn strakke, symmetrische ontwerpen. Hij werkte het liefste met de kleur wit.
In nauwe samenwerking met de ontwerper kwam de Jan des Bouvrie Academy tot stand. Hij was erg betrokken bij de academie. Zo was hij aan het begin van dit studiejaar nog aanwezig bij de virtuele start. Woordvoerder Karin Effing: "Jan kwam regelmatig langs in Deventer. Een aimabele man, die trots was op zijn studenten. Ze waren altijd welkom bij hem."

Wit vlak

De academie brengt een laatste eerbetoon aan Des Bouvrie. Op al hun sociale kanalen staat vandaag een wit vlak. Op Facebook ziet dat er zo uit:
De leiding van de academie laat weten geraakt te zijn door zijn overlijden: "Met hem gaat een ontwerpicoon heen. We leven mee met de nabestaanden," aldus Effing.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.