nieuws

15 jaar cel geëist tegen partner Folly Strijker

Het huis van Folly Strijker in Enschede
Het huis van Folly Strijker in Enschede
Tegen de vriendin van Folly Strijker is 15 jaar celstraf geëist. Volgens de Officier van Justitie is naast moord ook witwassen bewezen. Haar advocaat spreekt van een gerechtelijke dwaling.
De Officier van Justitie sprak vandaag tijdens de zitting van een kille moord. Hij zei niet te kunnen bewijzen of de vriendin van Strijker of zijn zakenrelatie de dodelijke schoten heeft gelost. Beide willen weinig loslaten. Wel staat voor de Officier van Justitie vast dat de verklaringen van de vriendin niet kloppen. Bovendien worden ze steeds aangepast. De Officier van Justitie hecht veel waarde aan het feit dat er kruitsporen zijn gevonden op de vriendin van Strijker. Volgens haar eigen verklaring zijn die op haar terecht gekomen toen ze controleerde of Strijker dood was. Ook zou ze hem geknuffeld hebben. De Officier van Justitie vindt die verklaring onlogisch. Als zij hem inderdaad geknuffeld zou hebben, had er ook bloed op haar kleding moeten zitten. Daarnaast zouden mensen uit de omgeving van het stel verklaard hebben dat hun relatie slecht was en dat zij van Strijker 'af zou willen'.
Ook de grote geldbedragen die in huis gevonden werden vindt de Officier van Justitie verdacht. Toen de politie na de moord in de woning kwam, was de verdachte niet bij haar man maar boven druk bezig om geld uit de kluis in een sokkenmandje te stoppen. Daar zat 14 duizend euro in. In totaal vond de politie 250 duizend euro contant geld.
Advocaat Kuijpers noemt de eis 'te zot voor woorden'. De eis van 15 jaar cel zou gebaseerd zijn op een verklaring van de ándere verdachte in de zaak, die zegt dat hij met de vriendin van Strijker had gesproken over een huurmoordenaar omdat ze van haar man af zou willen. Volgens Kuijpers heeft de verdachte nooit gezegd dat ze Strijker dood wilde. De kruitsporen zijn volgens de advocaat te verklaren doordat ze het slachtoffer aanraakte. De steeds veranderende verklaringen van de verdachte zijn volgens hem ook volstrekt logisch. "Als je zoiets meemaakt heb je ze natuurlijk niet allemaal op een rijtje."
Folly Strijker werd vorig jaar september in zijn woning aan de Diekmanstraat in Enschede doodgeschoten. Kort daarna werd een zakenrelatie van het slachtoffer opgepakt. En enkele maanden later ook zijn vriendin. De zakenrelatie van het slachtoffer staat later vanmiddag terecht.

Live-verslag via Twitter:

Volg voor een live-verslag van de rechtszaak het account @rechtszaken op Twitter.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.