Nieuws

Maximale werkstraf geëist voor oppasser hennepkwekerij Borne

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo © RTV Oost
Tegen een 29-jarige man uit Enschede is de maximale werkstraf van 240 uur geëist. De man zou eind 2017, begin 2018 gezorgd hebben voor een hennepkwekerij aan de Beerninksweg in Borne.
In de woning werd al vaker een hennepkwekerij aangetroffen en de gemeente besloot na de vondst van deze kwekerij om de woning voor drie maanden op slot te doen.

Duizend hennepplanten

Politiemensen troffen na een tip aan het Team Criminele Inlichtingen op 27 februari 2018 ruim duizend hennepplanten aan in de woning aan de Beerninksweg.
Zoals gebruikelijk was de stroom ook illegaal buiten de meter om aangelegd.

Gratis huur

In de woning werd ook de 29-jarige verdachte aangetroffen. De man vertelde dat hij er woonde en de huur betaalde. Die huur, 2100 euro, kreeg hij elke maand van iemand wiens naam hij niet wil noemen.
De Enschedeër gaf ook aan dat hij een paar honderd euro kreeg om de planten te verzorgen.
De 29-jarige was maandag niet bij zijn rechtszaak aanwezig. Volgens zijn advocaat heeft de man 'corona-achtige verschijnselen' en heeft hij zich laten testen. Omdat hij nog wacht op de uitslag blijft de man voorlopig in quarantaine.

Terugbetalen

De officier van justitie wil dat de Enschedeër ook de kosten voor de gestolen stroom terugbetaalt. Het gaat om ruim 6000 euro. Tegen de man loopt ook een ontnemingsvordering, ook wel bekend als de 'pluk-ze-wetgeving'.
Het OM denkt dat er eerder geoogst is en schat dat de crimineel gemaakte winst rond de 120.000 euro ligt. Omdat de 29-jarige niet aanwezig was, is dat gedeelte van de rechtszaak uitgesteld tot nader order.
Uitspraak over twee weken

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.