Wat vind jij: De corona-adviezen van het kabinet zijn te vrijblijvend

Na politieke druk vanuit de Tweede Kamer ging het kabinet vorige week toch overstag. De regering gaf landelijk een dringend advies om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes. Maar hebben dit soort adviezen wel het gewenste resultaat?

Het advies voor het dragen van mondkapjes gold aanvankelijk niet voor scholen, maar inmiddels geldt ook voor middelbare scholieren het dringende advies om buiten de klas een mondkapje te dragen.

Veel Overijsselse scholen volgden dit advies op en bij het CSG Het Noordik in Almelo werd het dragen van een mondkapje zelfs verplicht. “We willen duidelijkheid geven aan leerlingen en personeel. Als iemand het niet doet, kunnen we altijd het gesprek aangaan”, zei locatiedirecteur Jeroen Langbroek vorige week. In veel omringende landen is het dragen van een mondkapje ook verplicht.

Wat vind jij? Zijn de adviezen van het kabinet te vrijblijvend of is een advies beter dan een verplichting? Stem op onze stelling en discussieer mee in de reacties, hieronder of op Facebook.


Meer over dit onderwerp:
WAT VIND JIJ
Deel dit artikel:

Reageren