Boerin Karin van der Toorn is debatteren en populisme beu en stapt uit provinciale politiek

Met maar liefst 5.000 voorkeursstemmen werd boerin Karin van der Toorn uit Wijhe in maart vorig jaar verkozen tot Statenlid in de Overijsselse politiek. Anderhalf jaar later heeft ze er genoeg van en zegt ze haar zetel op.

Van der Toorn maakte deel uit van de CDA-fractie, maar concludeert nu dat de politiek niet voldoende bij haar past. "Het debatteren, het populisme van sommige andere partijen en het feit dat het vooral over hoofdlijnen gaat, terwijl ik juist veel van inhoud hou, maken dat ik er weinig plezier in heb", aldus de Wijhese.

Stikstof

"Toen ik mij ruim twee jaar geleden verkiesbaar stelde, had ik niet verwacht dat het stikstofdossier zou ontstaan, wat heeft geleid tot hoogoplopende emoties, polarisatie, maar ook inhoudelijke besluiten waar ik niet achter kan staan."

Van der Toorn wijst daarbij op de Natura 2000-opgave voor de provincie Overijssel ‘die grote impact heeft op het voor mij zo dierbare platteland en de daarbij behorende gezinsbedrijven van boeren'. "De heel begrijpelijke heftige emoties vanuit de agrarische achterban zijn richting mij helaas vaak zeer persoonlijk gemaakt."

Moeite met landelijke CDA

Ook zegt Van der Toorn dat ze moeite heeft met de koers van het landelijke CDA, die volgens haar steeds meer gericht is op steden en minder op het platteland. Voor haar weegt daarnaast zwaar dat het Statenlidmaatschap moeilijk te combineren blijkt met een baan buitenshuis en werk op de boerderij.

Deel dit artikel: