Nieuws

Scooterrijder in Almelo vlucht voor agenten en botst bij achtervolging op politieauto

Scooterrijder in Almelo vlucht voor agenten en botst tegen politieauto
Scooterrijder in Almelo vlucht voor agenten en botst tegen politieauto © News United / Floris Kayim
Een scooterrijder in Almelo is vannacht gevlucht voor de politie, toen agenten hem staande wilden houden bij het station. De scooterrijder botste tijdens de achtervolging door wijk De Riet frontaal tegen een politieauto.
De Almelose politie wilde de scooterrijder om onbekende reden staande houden, maar die wilde niet stoppen. Hij ging ervandoor en dus zetten de agenten de achtervolging in. Ze probeerden de scooterrijder te waarschuwen met lichtsignalen en zwaailichten, maar de bestuurder bleef doorrijden.
Uiteindelijk wisten de agenten de scooterrijder in de Violierstraat in te sluiten, maar omdat hij niet stopte, botste hij frontaal op de politieauto. Hij werd daarna meegenomen naar het ziekenhuis en behandeld aan zijn verwondingen. Na die behandeling kon hij worden aangehouden en werd hij overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne.

Onafhankelijk onderzoek

De ongevalsplaats was vannacht ruim afgezet en de politie heeft onderzoek gedaan naar de exacte toedracht. Dit werd in het kader van de onafhankelijkheid gedaan door medewerkers van team IJsselland, omdat ook een auto van de politie Twente bij het ongeval betrokken was. Zowel de politieauto als de scooter is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.