Nieuws

Corona-uitbraak op afdeling cardiologie ZGT Almelo

ZGT Almelo
ZGT Almelo © RTV Oost / Allard Olsman
Op de afdeling cardiologie van ZGT in Almelo zijn vier patiënten en elf medewerkers positief getest op het coronavirus. Positief geteste patiënten zijn overgeplaatst naar de Covid-afdeling waar patiënten in isolatie verpleegd worden. De medewerkers die positief zijn getest zitten in thuisquarantaine. Medewerkers met klachten zitten thuis in afwachting van de testuitslag.
Het ziekenhuis gaat ervan uit dat een patiënt die opgenomen is geweest en positief bleek te zijn op besmetting met het coronavirus de bron is geweest. De patiënt lag op een eenpersoonskamer. ZGT heeft alle medewerkers die gedurende deze periode op de afdeling hebben gewerkt geïnformeerd. Zij worden uit voorzorg getest.

Patiënten verpleegafdeling geïnformeerd

Patiënten die de afgelopen 10 dagen opgenomen zijn geweest op de verpleegafdeling cardiologie en mogelijk contact hebben gehad met positief geteste medewerkers, zijn door ZGT persoonlijk geïnformeerd. Het gaat om patiënten die op de verpleegafdeling hebben gelegen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de GGD als zij klachten krijgen die passen bij een coronabesmetting.

Patiënten polikliniek niet in contact geweest met besmette medewerkers

Patiënten die een afspraak hadden bij de polikliniek cardiologie hebben geen contact gehad met positief geteste medewerkers.

Opnamestop

ZGT betreurt het dat patiënten mogelijk in contact zijn geweest met het coronavirus. Voor de afdeling cardiologie is dit weekend een opnamestop afgekondigd. Dat betekent dat voor cardiologie-patiënten wordt uitgeweken naar ziekenhuizen in de regio. Acute, instabiele patiënten kunnen altijd spoedzorg ontvangen in ZGT.

Bezoek afdeling cardiologie

Bezoek op de afdeling blijft mogelijk. Uit voorzorg vraagt het ziekenhuis aan bezoekers van de afdeling cardiologie extra beschermingsmateriaal te dragen. Dit wordt door ZGT uitgereikt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.