nieuws

Moeder peuter Jayden vrijgelaten

De rechtbank in Almelo heeft de moeder van het overleden jongetje Jayden uit Almelo vandaag vrijgelaten.
De advocaat van de vrouw vroeg de rechtbank om haar naar huis te sturen. Volgens de advocaat is vast komen te staan dat de moeder niet thuis was op het moment dat het 2-jarig jongetje door elkaar werd geschud.  De vrouw kan daarom het verloop van de rechtszaak in vrijheid afwachten. Ze zat negen maanden in voorarrest. Raadsman Oude Breuil baseert zich op een deskundigenrapport. De conclusie in dat rapport is dat het letsel waar het jongetje aan overleed, heel kort voordat het kind uitvalverschijnselen kreeg, moet zijn toegebracht op dat moment dat de moeder in het ziekenhuis werd behandeld aan de gevolgen van huiselijk geweld.  
Het Openbaar Ministerie verdenkt de moeder en haar vriend van het doodschudden van het kindje. Dat was na een uithuisplaatsing net weer terug bij de vrouw. In een emotioneel betoog vertelde de huilende moeder dat ze nog geen afscheid heeft kunnen nemen van haar zoontje en zijn graf wil bezoeken. In januari zal de rechtbank beide zaken behandelen. De rechtbank heeft het verzoek om ook de vriend vrij te laten afgewezen.
Eerder deze week stelde de rechtbank al twee verdachten in een andere moordzaak op vrije voeten. Na de moord op Enschedeër Folly Strijker zijn de vrouw en een vriend opgepakt maar deze week voorlopig vrijgelaten. Ook zij kunnen de rechtszaak thuis afwachten.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.