Sport

HHC Hardenberg boekt nipte zege op tiental Jong Sparta Rotterdam

HHC Hardenberg wint van Jong Sparta Rotterdam
HHC Hardenberg wint van Jong Sparta Rotterdam © Orange Pictures
HHC Hardenberg heeft vanmiddag een nipte overwinning geboekt op Jong Sparta Rotterdam. De bezoekers moesten kort na de rust verder met tien man na een rode kaart en daar maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van. Een achterstand werd omgebogen en HHC zegevierde met 3-1.
HHC had het vanaf het begin af aan lastig tegen de beloften uit Rotterdam, die na een kwartier voetbal bijna op voorsprong kwamen. De paal voorkwam echter een treffer van Sven Mijnans. Vijf minuten later was het wederom het houtwerk dat redding bracht.
Na een halfuur was het dan eindelijk raak voor Jong Sparta. De bezoekers kregen een penalty en dit buitenkansje liet Mijnans niet onbenut: 0-1. Dit was tevens de ruststand op De Boshoek.

HHC met een man meer

Tien minuten na de theepauze moest Jong Sparta verder met tien man na een rode kaart voor Jeremy van Mullem. Van die man-meer-situatie maakte HHC dankbaar gebruik. Glenn Kobussen tikte de 1-1 binnen.

Fraaie goal Mannes

HHC kwam in het tweede bedrijf een stuk beter voor de dag dan voor de rust. De ploeg van trainer Bert van Hunenstijn drukte Jong Sparta steeds verder terug en maakte tien minuten voor het einde dan ook de verdiende 2-1. Jurjan Mannes schoot op schitterende wijze een vrije trap tegen de touwen.
Het slotakkoord was voor invaller Justin Lambers, die met zijn eerste balcontact de eindstand op 3-1 bepaalde en daarmee de tweede driepunter van HHC definitief veiligstelde.
Bekijk hier de andere uitslagen en de stand in de Tweede Divisie en hier de statistieken van HHC Hardenberg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.