Sport

Go Ahead Eagles terug in middenmoot na zege bij MVV Maastricht

Go Ahead Eagles heeft vandaag de tweede zege van het seizoen geboekt. Bij MVV Maastricht won de ploeg door vooral een goede eerste helft met 2-0.
Go Ahead was in de eerste twinig minuten twee keer gevaarlijk en beide keren was dat uit een vrije trap. Eerst zag Jeroen Veldmate doelman Bill Lathouwers redding brengen op zijn mooie inzet en een paar minuten later schoot Maël Corboz op de kruising. Ook Bas Kuipers probeerde het met een schot en zag Lathouwers redden.

Raak voor Idzes en Beukema

Binnen het half uur was het wel raak. Na een kans voor Sam Hendriks, kopte Jay Idzes in dezelfde aanval de 0-1 binnen. Een minuut later was Corboz zelfs al dicht bij de tweede, maar opnieuw was daar de doelman van de Limburgers. Sam Beukema maakte tien minuten voor rust wel de 0-2. Hij kopte raak uit een hoekschop. Met die voorsprong zocht Go Ahead ook de kleedkamer op.

Saaie tweede helft

Na de pauze gebeurde er weinig op het kunstgras in Maastricht. Luuk Brouwers kon net niet bij een voorzet om de derde voor Go Ahead in te koppen. Twintig minuten voor het einde bracht doelman Jay Gorter redding op een inzet van voormalig Eagle Joeri Schroijen. In de laatste minuten was Hendriks nog dicht bij de 0-3, maar Lathouwers voorkwam dat.

MVV Maastricht - Go Ahead Eagles 0-2

0-1 Idzes (27)
0-2 Beukema (35)
Arbiter: Martens
Geel: Veldmate, Crowther
MVV Maastricht: Lathouwers; Martina, Waem (Last/83), Mares (Kleinen/89), Zeegers; Van Acker, Kostons, Deom; Mickels (Naudts/46), Duin, Schroijen.
Go Ahead Eagles: Gorter; Eersteling, Beukema, Veldmate, Kuipers; Idzes, Corboz, Brouwers; Van Hoeven (Eddahchouri/83), Hendriks (Crowther/83), Ross (Van Kippersluis/83).
Bekijk hier de andere uitslagen, stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie en hier de statistieken van de spelers van Go Ahead.