Expeditie Oost: start van de Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse

Alsof het zo had moeten zijn: de dertiende editie van de Sallandse Wandelvierdaagse viel bijna in het water. Totdat de organisatie besloot het over een compleet andere boeg te gooien. Deelnemers kunnen nu tot en met 1 mei 2021 met hun eigen individuele wandelgids de befaamde medaille alsnog binnenslepen!

Normaal gesproken zou er met duizenden wandelaars vandaag feestelijk worden afgetrapt in Raalte. Nu oogde het plein voor hotel de Zwaan verlaten. Verslaggever Pim Paalhaar loopt deze week de hele wandelvierdaagse mee en ging op deze eerste dag op pad voor tips van doorgewinterde wandelveteranen en de organisatie van de Alternatieve Wandelvierdaagse. Hoe de komende week er precies uit gaat zien? Bekijk hieronder de reportage:

Eerste route

Pim begint morgen met een enthousiaste wandelgroep uit Zoetermeer aan de eerste route. Ze starten dinsdagochtend in Olst. Op de planning staat een tocht van 22,5 kilometer. Onderweg komen ze langs prachtige plekken als het Landgoed Spijkerbosch, Huize Hoenlo en zal Pim zijn voeten laten controleren door voetenspecialist Han Nobach, die Pim met 3D-scans in zijn voetenlab kan voorzien van advies.

Deel dit artikel: