Nieuws

Raad van State maakt einde aan reeks rechtszaken sportpark Boekelo

Sportpark De Zweede in Boekelo
Sportpark De Zweede in Boekelo © RTV Oost
De omgevingsvergunning voor de bouw van lichtmasten bij sportpark De Zweede in Boekelo is terecht verleend. Daarom was er voor de gemeente Enschede ook geen reden om maatregelen te eisen vanwege lichthinder. Met dit oordeel heeft de Raad van State vandaag een einde gemaakt aan de bezwaren van een gefrustreerde omwonende. Hij klaagde onder meer over lichthinder en procedurele fouten van de gemeente.
Met de omgevingsvergunning zette de gemeente een eerder gemaakte vormfout over de lichtmasten recht. De vergunning is volgens de Raad in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan en kon daarom niet worden geweigerd.
De Raad oordeelt ook dat er geen sprake is van flinke lichthinder. Deskundigen hebben dat onderzocht. Ze hebben op verschillende plaatsen rond het sportpark metingen gedaan. Dat die metingen niet plaatsvonden op het perceel van de bezwaarmaker, maakt volgens de Raad niet uit. De metingen zijn op de meest ongunstige plaatsen rond het sportpark uitgevoerd en daaruit blijkt dat de normen niet worden overschreden.

Vertrouwen in rechtsstaat

De bezwaarmaker heeft al aangekondigd om naar het Europese Hof van Justitie te stappen na het oordeel van de Raad van State in deze zaak. Hij beschuldigde de Raad onlangs tijdens een tumultueuze zitting al van corruptie. Zijn vertrouwen in de Nederlandse rechtsstaat is na de hele reeks zaken over de hinder van het sportpark volledig verdwenen.
Voor de Raad is er nu een einde gekomen aan de zittingen waarin de bezwaarmaker telkens voor veel rumoer zorgde. Daarvoor moesten zelfs extra beveiligers in de rechtszaal aanwezig zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.