Nieuws

Mondkapjesplicht: maar wat als je die niet kunt betalen?

Mondkapje
Mondkapje © Mondkapje
Tien mondkapjes voor twee euro, voor sommige mensen is het een schijntje en voor anderen is het een vermogen. Om die laatste groep tegemoet te komen, kunnen inwoners van Dinkelland en Tubbergen gratis mondkapjes krijgen. Je moet er wel voor onder de armoedegrens leven.
Binnenkort is het verplicht om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. De kapjes zijn tegenwoordig bijna overal te krijgen, maar er moet ook voor betaald worden. En juist het financiële plaatje kan voor mensen met een kleine beurs een probleem worden.
Dat probleem willen ze in Dinkelland en Tubbergen voor zijn. “Juist voor de minima is deze periode ingewikkeld. Zij zijn vaak ook financieel extra kwetsbaar. Door mondkapjes te verstrekken aan hen kunnen wij ze een beetje helpen. Ik vind het mooi dat het op deze manier geregeld wordt", legt Ilse Duursma, wethouder Dinkelland, uit.

'Iedereen blijft meedoen'

Wethouder Hilde Berning van de gemeente Tubbergen sluit zich daar bij aan. "Als je het financieel niet al te breed hebt, drukt dit nog eens extra op het budget. We willen dat iedereen in onze gemeente mee moet kunnen blijven doen, ook in deze coronacrisis. Dan mogen de financiën geen belemmering zijn om een mondkapje te dragen."
Het initiatief is een samenwerking van de gemeenten met de voedselbanken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.