Sport

Eredivisie Vrouwen stilgelegd, bekerduels HHC en Staphorst uitgesteld

De vrouwen van FC Twente en PEC Zwolle komen de komende tijd niet in actie
De vrouwen van FC Twente en PEC Zwolle komen de komende tijd niet in actie © Orange Pictures
Ook in de Eredivisie Vrouwen wordt er de komende weken niet gevoetbald. De overheid is van mening dat deze competitie niet valt onder het eerder genomen besluit en kiest daarmee alleen voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De duels van amateurclubs HHC Hardenberg en Staphorst in de TOTO KNVB Beker worden uitgesteld.
De KNVB betreurt het genomen besluit. "Nederland telt 160.000 vrouwelijke voetballers en de Vrouwen Eredivisie is het topniveau, waarmee we ook internationaal van ons laten horen. In de Vrouwen Eredivisie spelen 11 van de 24 geselecteerde OranjeLeeuwinnen, die op 23 en 27 oktober voor ons land uitkomen maar die nu met hun club geen wedstrijden mogen spelen", zegt Jan Dirk van der Zee namens de KNVB-directie.
"De vrouwen van Ajax en PSV spelen in de Champions League en moeten zich daar ook volwaardig op kunnen voorbereiden. Daarom blijven wij vechten voor de positie van het top-vrouwenvoetbal en blijven hierover in gesprek met het ministerie (VWS) de komende weken."

TOTO KNVB Beker

Voor Staphorst en HHC Hardenberg stonden er op woensdag 28 oktober thuiswedstrijden gepland tegen respectievelijk PEC Zwolle en Vitesse. Gisteren werd echter al bekend dat het amateurvoetbal in ieder geval vier weken stilligt en er ook niet getraind mag worden door volwassenen.
Vanwege die omstandigheid is besloten om de wedstrijden tussen betaald voetbalclubs onderling op 26, 27 en 28 oktober te laten spelen. De bekerduels waarbij amateurteams zijn betrokken worden uitgesteld naar 1 en 2 december. Over de eventuele complicaties van deze verschuivingen wordt intern bij de KNVB nog overlegd.
Mochten amateurclubs vanwege de coronamaatregelen ook op 1 of 2 december nog niet in actie kunnen komen, dan worden zij uitgesloten van het bekertoernooi.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.