Nieuws

ZGT neemt alleen nog maar coronapatiënten op

ZGT in Almelo
ZGT in Almelo © RTV Oost / Allard Olsman
De ziekenhuizen van de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) in Almelo en Hengelo hebben per direct een algehele patiëntenstop ingevoerd. Er kunnen tijdelijk alleen nog maar coronapatiënten worden opgenomen.
"We hebben even geen bedden om mensen op te nemen. De spoedeisende hulp is gewoon geopend, maar als ambulancepersoneel verwacht dat een patiënt opgenomen moet worden, vragen we ze om door te rijden naar Enschede of Winterswijk", legt een woordvoerster van ZGT uit.
De ziekenhuisgroep hoopt dat de opnamestop weer snel kan worden opgeheven. Hoe het aantal opnames van coronapatiënten zich de komende dagen ontwikkelt, kan ZGT niet voorspellen.

Andere behandelingen

Behalve de spoedeisende hulp blijven ook de poliklinische zorg en de oncologische zorg open. Mensen die al vanwege reguliere aandoeningen in het ziekenhuis liggen, worden gewoon behandeld.
ZGT had eerder al maatregelen genomen om genoeg mensen beschikbaar te hebben voor de behandeling van coronapatiënten, maar dat blijkt nu "niet meer voldoende om de druk op de kliniek op te vangen".

Veertig coronapatiënten in ZGT

De ZGT-ziekenhuizen behandelen momenteel ongeveer veertig coronapatiënten, van wie er vier op de intensive care liggen. Zij moeten geïsoleerd worden behandeld en personeel mag ook niet op andere afdelingen komen. Dat moet voorkomen dat het virus zich binnen het ziekenhuis verspreidt.
ZGT wil de corona-afdelingen nog uitbreiden, maar ook hier is extra personeel voor nodig, dat dan niet op andere plekken in het ziekenhuis kan worden ingezet.
In Twente zijn de laatste dagen veel nieuwe coronagevallen vastgesteld. De situatie is in deze regio volgens het coronadashboard 'ernstig'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.