Vrouwen Eredivisie over twee weken hervat

De Vrouwen Eredivisie wordt in het weekeinde van 30 oktober tot en met 1 november hervat. Dat heeft de KNVB gezegd, nu het kabinet toestemming heeft gegeven aan de vrouwen om in navolging van ere- en eerste divisie (mannen) actief te mogen blijven.

"Voor de Vrouwen Eredivisie worden alle voorzorgsmaatregelen om coronabesmettingen te voorkomen door de KNVB en clubs verder aangescherpt nu de coronacijfers zijn opgelopen", zegt de KNVB. "De voor het komend weekeinde al geplande wedstrijden komen voor deze aanpassingen, waaronder een extra coronatest, echter te snel."

Interlands

Voor PEC Zwolle stond een thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma. FC Twente zou het opnemen tegen sc Heerenveen. Deze speelronde wordt nu dus verschoven naar het weekeinde van 30 oktober tot en met 1 november.

Eerder kan niet vanwege de interlands die Nederland op 23 en 27 oktober speelt tegen Estland en Kosovo. De teams uit de vrouweneredivisie kunnen door de herziene maatregel ook normaal blijven trainen.

Eredivisie Cup verplaatst

Om zo snel mogelijk de eredivisie te hervatten, is de speelronde voor de Eredivisie Cup, die op 30 oktober stond gepland, verplaatst.

Deel dit artikel: